Inhoud
Je mondzorgverlener zal adviseren of bleken voor jou zinvol is en wat het resultaat zal zijn. Bleekmethoden Van de tandarts of mondhygiënist krjigt u de doorzichtige bleeklepel en de gel met de blekende werking mee naar huis Eerst maakt de tandarts een opening aan de achterkant van de tand. Hierin brengt hij een papje aan met het blekend middel.
Afhankelijk van het behaalde resultaat herhaalt de tandarts de behandeling één of meerdere keren. Uiteindelijk sluit hij de tand af met een definitieve vulling. Het bleekmiddel dat hiervoor lange tijd werd gebruikt is onder invloed van de Europese regelgeving uit de markt genomen. Of de alternatieve middelen even effectief zijn wordt nog onderzocht.
Dat gebeurt met behulp van een bleeklepel. Eerst maakt de tandarts of mondhygiënist een afdruk van je gebit. Hiermee maakt de tandtechnicus in het tandtechnisch laboratorium een bleeklepel van een zachte transparante kunststof, die precies over je gebit past en ruimte laat voor de gel. Dat is belangrijk, om irritatie van het tandvlees te voorkomen.
Door de verandering in de wetgeving zijn concentraties waterstofperoxide hoger dan 6% niet meer toegestaan. Daarom is het onmogelijk in één keer hetzelfde resultaat te behalen als met de thuisbleekmethode. Ook wordt met alternatieve bleekmaterialen geëxperimenteerd. Onderzoek over de resultaten met deze nieuwe materialen is nog niet beschikbaar. Vragen en antwoorden over bleken Resultaat na tien dagen bleken met de thuisbleekmethode onder begeleiding van de tandarts Voor het bleken Tijdens de behandeling met de bleeklepel is het gebruik van deze producten af te raden Bij bleken wordt meestal gebruikgemaakt van waterstofperoxide.
Daarnaast droogt het bleekmiddel de tanden tijdelijk uit en maakt ze iets poreuzer. Hierdoor wordt het glazuur tijdelijk minder doorzichtig en zie je het donkere tandbeen minder. De lengte van een bleekbehandeling hangt af van de bleekmethode. Bij de thuisbleekmethode duurt het meestal twee tot drie weken voordat je het gewenste resultaat hebt bereikt.
Na zes weken kun je pas het echte bleekresultaat zien. Tijdens een bleekbehandeling kleuren vullingen, facings (een schildje van porselein of composiet), kronen en bruggen niet mee. Een bleekbehandeling voor die tanden of kiezen heeft dus geen zin. Ze kunnen zelfs meer opvallen na het bleken. Overleg daarom met je tandarts of mondhygiënist vóórdat je je tanden gaat bleken.
Onderzoek heeft aangetoond dat het buitenste deel van het glazuur direct na het bleken tijdelijk iets poreuzer en minder hard is. Het effect is vergelijkbaar met de schade aan een tand die enige tijd in contact is geweest met frisdrank. Deze veranderingen van het glazuur herstellen, zodra het glazuur in contact komt met speeksel.
Het bleken maakt het glazuur van de tanden en kiezen iets poreuzer. Dit effect is tijdelijk. Het glazuur herstelt zich weer. Tijdens de behandeling met de bleeklepel kunnen bepaalde etenswaren en dranken het resultaat nadelig beïnvloeden. Dus, waar is de verkleuring door ontstaan? Tijdens de bleekbehandeling is het gebruik van deze producten, evenals roken, af te raden - Je tanden bleken met Crest Whitestrips.
In sommige winkels en vooral via internet kun je diverse bleekproducten kopen. De wet staat alleen zeer lage concentraties waterstofperoxide toe. Dit betekent dat je weinig effect van de behandeling mag verwachten. Wie hiervoor kiest, moet het ook doen zonder een deskundig advies of een behandeling voor jou wel de aangewezen oplossing is.
Het te bereiken bleekresultaat verschilt voor iedereen. Crest Whitening Strips. De basiskleur van het tandbeen bepaalt voor een belangrijk deel het uiteindelijke resultaat. En die basiskleur is bij iedereen anders. Ook gebleekte tanden zullen, net als niet -gebleekte tanden, op den duur verkleuren door veroudering. Dit proces gaat sneller als je rookt of de genoemde voedingsstoffen veel gebruikt.
Indien gewenst kun je de behandeling herhalen. Product review: Crest Whitestrips! Mooie wittere tanden in 2021?. De naam is enigszins misleidend. Whitening tandpasta’s bleken niet. De hoeveelheid bleekmiddel die in tandpasta is toegestaan is te gering om effect te hebben. Er zitten enzymen en fosfaten in die kleurstoffen kunnen afbreken en losweken van de tand, waarna je ze makkelijker kunt wegpoetsen.
En schone tanden lijken witter. Een nieuwe ontwikkeling is het toevoegen van kleurstoffen aan de tandpasta, die de tand tijdelijk wit kleuren. Meer weten? © Ivoren Kruis (crest whitestrips).
Aimée heeft spijt dat ze dit middeltje op social media heeft gepromoot Stralend witte tanden, dat willen we allemaal wel. Op Tik, Tok verschijnen filmpjes van jongeren die dat willen bereiken door een middeltje met 3 procent waterstofperoxide over hun tanden te smeren - Tandenbleekset Online kopen. Heel onverstandig, zo vinden tandartsen, want die hoeveelheid kan erg schadelijk zijn.
Daarin zit minder dan 0,1 procent waterstofperoxide, en dat is niet zonder reden. Bleken met een grotere hoeveelheid waterstofperoxide kan grote gevolgen hebben. "Als het middel op je tandvlees komt ontstaan er witte blaasjes, waardoor het veel gevoeliger wordt voor invloeden van buitenaf. Als het op een gaatje belandt, kan het zelfs onherstelbare schade aanrichten.
Tandartsen gebruiken zelf bleekmiddel waar maximaal zes procent waterperoxide in zit. "Dit is mogelijk omdat omdat wij het middel heel nauwkeurig met bitjes kunnen aanbrengen en zorgvuldig instructies kunnen geven", zegt Schutjes tegen Editie, NL. Zelf aan de slag Toch zijn er mensen die zelf met bleekmiddel aan de haal gaan.
Dit zou hun tanden binnen een paar dagen witter maken - Is zelf tanden bleken wel veilig?. You, Tuber Aimée van der Pijl heeft dit ook gedaan. "Ik was jong en dacht: waarom niet? Ik heb het maar één keer gedaan en toen heb ik op mijn flikker gekregen van mijn moeder. Zij is namelijk kaakchirurg." Hoewel Aimée er geen blijvende schade aan heeft overgehouden, heeft ze er veel spijt van.
"Ik was me toen niet zo bewust van mijn invloed als You, Tuber. Ik dacht er niet veel over na. Nu snap ik dat jongeren hier makkelijk door beïnvloed worden." Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.
In onze praktijk bieden wij twee bleekmethoden aan, “Thuisbleken” en “In de praktijk bleken”. Thuis je tanden bleken Voor de thuisbleekmethode maken wij tijdens een eerste afspraak afdrukken van uw boven- en onderkaak om dunne “bleek-bitjes” te maken. Deze bitjes worden zo gemaakt dat er ruimte zit voor een bleekgel op de plaatsen waar de tanden gebleekt moeten worden.
Tijdens een tweede afspraak krijgt u eerst een gebitsreiniging om alle oppervlakkige aanslag te verwijderen. Vervolgens krijgt u alle instructies bij de bitjes en de bleekgel (6% Waterstofperoxide). De bitjes dienen thuis minimaal 2 uur, of een hele nacht gedragen te worden. Na 5 tot 10 keer dragen bereiken de meeste mensen de door hun gewenste kleur.
Sinds 2012 is het niet meer toegestaan om met hoge concentraties waterstofperoxide te werken. Voorheen kon met 30% waterstofperoxide gewerkt worden waardoor binnen een uur een mooi resultaat haalbaar was, maar met kans op schade. In de praktijk mag nu nog maar 6% gebruikt worden, gelijk aan de “thuisbleek” methode.
Veel gestelde vragen Is bleken veilig? Ja, mits veilig en professioneel en met mate uitgevoerd. Sinds de nieuwe wetgeving uit 2012 mag er nog maar met 6% waterstofperoxide gebleekt worden. Deze concentratie is relatief veilig in gebruik mits de juiste voorzorgsmaatregelen worden genomen. Is bleken gevoelig? De behandeling zelf is niet gevoelig.
Meer van Gezondheid aan huis
Inhoud
Nieuwe Artikelen
Nano Goud
Fruit Op Het Werk - Gezonde Werkvloer
Fruit Op Het Werk 50 Stuks
Categorieen
Navigation
Latest Posts
Nano Goud
Fruit Op Het Werk - Gezonde Werkvloer
Fruit Op Het Werk 50 Stuks